Snažíte se skončit s tabákem?

Publié le 1 Avril 2016

skončit s tabákem

skončit s tabákem

Je jisté, že přestat kouřit není pro nikoho snadné. Je to velká zkouška nervů a pevné vůle. Všichni kuřáci jsou si vědomi toho, že svůj organismus zanáší toxickými látkami, ale přesto nemají odvahu přestat. Bojí se, že nevydrží, že přiberou, že budou podráždění, že jim nebude chutnat ranní kafíčko s kolegy atd. To jsou však jen výmluvy, které kuřákům svazují ruce a znemožňují jim učinit svobodné rozhodnutí, které navíc jednoznačně prospěje jejich zdraví.

Nikotinové náhražky, jako elektronická cigareta či nikotinové náplasti, jsou výborným řešením spíše pro silné kuřáky, díky nimž se postupně zbavují závislosti na nikotinu. Pro běžné kuřáky by tu bylo jedno alternativní řešení: detoxikace. Čím rychleji vyloučíme z těla látky, které způsobují závislost, tím rychleji se zbavíme okovů tabákového průmyslu.

Podle rad biologa a bylinkáře Jean-Françoise Astiera (1), vám zde nabízím směs bylin, které splňují dvě funkce, nezbytné při odvykání: umožní snadněji vyloučit nikotin z těla, a současně podpoří a regulují nervový a jaterní systém.

Na přípravu bylinkového čaje budete potřebovat :

  • Pampelišku (kořen) 30 g
  • Jitrocel (list) 20 g
  • Komonici (bylina) 20 g
  • Kozinec (kořen) 20 g
  • Šípkovou růži (plody) 20 g
  • Zemědým (bylina) 10 g

Návod k přípravě:

Do 1 litru studené vody dejte 1 polévkovou lžíci bylin a zahřejte. Jakmile dojde na teplotu varu, ihned vypněte plotýnku a nechte byliny 10 minut luhovat. Nenechte ji vařit! Litr bylinkového čaje popíjejte během celého dne mezi jídly, a to po dobu 1 až 2 měsíců.

Určitou alternativou je hydro-alkoholový macerát z pampelišky, jitrocele a komonice. 30 kapek z každé byliny rozpuštěných v 1 litru vody pijte po dobu 1 až 2 měsíců.

                                      

Komonice lékařská                   Kozinec dánský                               Zemědým lékařský

Typ: Výborné je bylinky doprovodit potravinovým doplňkem Kudzu v gelových kapslích. Kudzu, latinsky Pueraria lobata, je rostlina používaná v čínské medicíně. Působí na epifýzu neboli šišinku, která řídí naši nervovou a citovou vyrovnanost. Kudzu uvolní nervový systém tím, že stimuluje produkci serotoninu, kterému se také říká hormon pohody, a neurotransmiter GABA, který ovlivňuje projevy závislosti.

                                           

                                            Pueraria lobata

(1) Plantes&bien-être, N°12, mai 2015

Rédigé par Radana Charlionet

Publié dans #zivotosprava

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article